Ce cred primii noștri cititori


„Un nou fel de a privi antreprenorii”

CRISTIAN NACU, partener Enterprise Investors

„Este o analiză lucidă și, în același timp, o privire caldă, umană, care dezvăluie fațete surprinzătoare ale antreprenorilor români. Portretele sunt fine, detaliate și relevante. Cred că este un nou fel de a privi antreprenorii și cred ca va fi o carte pe care o vor devora mulți dintre cei ce au nevoie de modele”.


„Oameni de excepție prin normalitatea lor”

IOANA FILIPESCU, managing partner Raiffeisen Investment

„Este nevoie de modele în societatea noastră? Dacă da, de care fel? Între tipologii și personaje idealizat-desuete pe care le-am găsi în literatura clasică și modelele de staruri efemere promovate de media, s-ar putea găsi alte exemple? Nu sunt toți oamenii de afaceri de succes laureații unor concursuri de împrejurări? Tocmai acestor întrebări încearcă să le răspundă cartea de față. Cartea Andreei Roșca și a Monei Dîrțu reușește să creioneze portrete, să ofere o viziune clară – dincolo de stereotipii și prejudecăți – asupra unor oameni de excepție prin normalitatea lor, prin integritatea și curajul care le-au caracterizat acțiunile, prin capacitatea de a-și recunoaște temerile și obsesiile sau de a-și susține aspirațiile și de a-și urmări pasiunile. Au străbătut un drum lung, fără prea mare sprijin, fără modele, dar cu credința ca prin muncă vor ajunge mai aproape de visele lor”.


„O clasă de români atipici: extrem de muncitori, ambițioși, capabili să reziste și să învingă”

COSMIN ALEXANDRU, partener Wanted Transformation

„Au trecut 25 de ani de când capitalismul românesc a devenit terenul de luptă al întreprinzătorilor români. S-a luptat cu toate mijloacele și în toate felurile, pentru că de învățat s-a învățat doar pe propria piele. Companiile multinaționale au aplicat și aici ce aplică de sute de ani peste tot în lume și au reușit să cumpere sau să elimine din piață foarte mulți întreprinzători autohtoni. Dar nu pe toți. Unii, cei mai buni, nu doar că au rămas, dar s-au și impus pe piețele lor și au creat o clasă de români atipici: extrem de muncitori, ambițioși, dispuși la riscuri și sacrificii, dornici să învețe și să se dezvolte, capabili să reziste și să învingă. Acestă carte vorbește într-un stil accesibil și captivant despre ei și despre cum și-au dus bătălile, cum și-au trăit înfrângerile și victoriile. M-aș bucura mult să fie o carte care să ne inspire pe cât mai mulți să le călcăm pe urme”.


„O sursă de inspirație pentru cei care au luat calea antreprenoriatului”

CORNEL MARIAN, Managing Director, Oresa Ventures Romania

„O carte unică, despre oameni extraordinari, o sursă de inspirație pentru cei care au luat calea antreprenoriatului, dar și o resursă pentru bancheri, manageri și investitori care doresc să înțeleagă mai bine cum pot conlucra cu antreprenorii și firmele lor”.


„O minunată carte de istorie, o mărturie dar și o promisiune”

IULIANA STAN, Managing Partner Human Synergistics România, autor carte Bun Simț Organizațional

“«Cei care schimbă jocul» este o minunată carte de istorie atât a ultimilor 25 de ani dar mai ales a primilor 25 de ani de devenire a antreprenoriatului românesc. Este și o mărturie dar și o promisiune. În paginile acestei cărți veți descoperi cum s-au «inventat», după Revoluție, marketingul, exportul, resursele umane sau facturarea, dar și cum s-au creat și înfăptuit piețe, produse, idei și viziuni. Drumul străbătut de eroii acestei cărți poate fi povestea aspirațiilor tuturor antreprenorilor, însă unde au ajuns este rezultatul tenacității și curajului de a-și pune aspirațiile în practică. Drumul lor nu poate fi decât împlinit și înainte și aceasta este de fapt promisiunea: ne-au creat un pic de țară mai bună și o vor mai face cu siguranță”.


„Oameni rari, cu afaceri pe bune”

IONUȚ ANCUȚESCU, jurnalist de business

„Cât de important este rolul acelor oameni rari, cu afaceri pe bune, numiți convențional antreprenori, într-o societate ai cărei cei mai bogați 100 de cetățeni au făcut avere preponderent din relația cu statul? Înainte de a da un răspuns citiți-le poveștile de viață”.


„O incursiune profundă prin memoria unor ani nebuni – aceşti «the sixties» ai României”

SORIN AXINTE, managing partner GLUE, cofondator Romanian Business Leaders

„Cartea asta nu e o simplă adunare de interviuri. Nici un compendiu de articole de revistă. Nici un îndrumar pentru amatorii de self-help. Este o carte de istorie. O incursiune profundă prin memoria unor ani nebuni – aceşti “the sixties” ai României, amestec de riscuri deşănţate şi oportunităţi fără precedent. Putem înţelege nu numai cum nişte oameni au ridicat businessuri şi branduri făcute să rămână, ci şi cum sunt oamenii aceia construiţi pe dinăuntru. Scriitura te delectează, povestea te absoarbe, revelaţiile te asaltează. Pregătiţi-vă să reconsideraţi din temelii antreprenoriatul românesc de după ‘90”.


„Un efort lăudabil, dar mai ales un act de curaj”

LARISA GHIȚULESCU, fost jurnalist de business

„Octombrie 2008. Câteva zeci de manageri și antreprenori stau la coadă să cumpere cartea «Matsushita Leadership», într-un foaier din Palatul Parlamentului. Autorul, John Kotter, o autoritate în leadership și schimbare, îi captivase cu cea mai puternică poveste de leadership care se spusese vreodată la o conferință în România – a unui antreprenor japonez. Cea mai puternică poveste de leadership a unui român nu s-a spus încă. Dar povești ale antreprenorilor, cu bune și cu rele, din care fiecare avem de învățat, există și se vor mai întâmpla. Orice gest de a le pune împreună este un efort lăudabil, dar mai ales un act de curaj. Pentru că poveștile promovate astăzi pot influența cultura antreprenorială de mâine”.


„Am convingerea că cel puțin o parte a spiritului benefic al acestei țări s-a refăcut”

ALEXANDRU MEDELEAN, lider Servicii Integrate pentru Antreprenori, PwC România

„Bunicul meu din partea tatălui, fost preot aproape 60 de ani într-un sat din Banat, a fost trimis de comuniști la Canal, fiind condamnat politic. Nu l-am cunoscut foarte bine, întrucât aveam vreo 13 ani cand a murit, în ’81. Îmi aduc însă foarte bine aminte câteva dintre vorbele pe care mi le spunea, aș zice mai degrabă pentru sinea lui, ca un gest de meditație a unui om trecut de 80 de ani. «Copile, habar n-ai tu câte generații trebuie să mai treacă peste țara asta pentru a-i reface crema și spiritul care au murit la Canal». Fiind preot, acolo la Canal îi împărtașea pe muribunzi și suferinzi. Statistic vorbind, cred ca avea o bază bună de exprimare (cu scuze pentru ironie). Citind «Cei care schimbă jocul», am convingerea că cel puțin o parte a spiritului benefic al acestei țări s-a refăcut. Spiritul de constructori, reflectat de antreprenorii din această carte.”


„O carte cu un ADN spectaculos”

DRAGOȘ STANCA, antreprenor, managing partner ThinkDigital, fondator ICEEfest

„Sub teroarea vânătorii absurde de click-uri, sufocați de pseudo-senzaționalismul devenit banal, jurnalismul de calitate se prizează în doze mici, aproape în ilegalitate. Și se refugiază, iată, la adăpostul coperților de carte. Ca fost coleg cu autoarele – Mona Dîrțu și Adreea Roșca – alături de care am construit câteva proiecte importante pentru presa de business din România ultimului deceniu, ideea de a le vedea lucrând împreună pentru un material jurnalistic e o fantezie profesională pe care nu am reușit să mi-o îndeplinesc niciodată într-un cadru instituțional. Scăpate de o bună vreme de rigorile și compromisurile care pândesc inevitabil la colțurile oricărui grup media, Mona și Andreea ne oferă acum bucuria de a citi o carte cu un ADN spectaculos, rezultat dintr-o combinație de stiluri complet diferite, dar perfect complementare. Aveți așadar în mâini o carte despre business și, mai ales, despre oamenii din spatele businessului. Cunosc exigențele autoarelor. Poate mai bine decât mi-aș dori :) Deci așteptați-vă la o carte scrisă frumos și captivant (lucru nu ușor de realizat, când vorbim de povești de business), la o carte care nu vorbește doar despre succes (ci și despre valoarea pe care o dă eșecul, un element bine ascuns în orice plan de afaceri) și, nu în ultimul rând, așteptați-vă la o carte care vă va inspira (indiferent de proiectele pe care le aveți de dus la capăt). Și când spun indiferent de proiecte nu mă refer doar la business sau la job. Ci și la viața fiecăruia dintre noi. Pentru că fericirea nu e decât un business personal, dus la capăt cu succes”.


„Merită celebrați toți «cei care schimbă jocul»”

SORIN PÎSLARU, redactor șef Ziarul Financiar

„De unde au antreprenorii energia interioară care îi mișcă tot timpul să vrea mai mult, mai bine, mai repede – asta e marea întrebare la care încearcă să răspundă această carte, cred. Fie că ajung să conducă afaceri de zeci sau sute de milioane de euro, cum este cazul eroilor acestei cărți, fie că nu, antreprenorii sunt oameni fără stare care vor altceva. Mulți au început un business în anii ‘90, puțini au ajuns la nivel mare. Dar merită celebrați toți «cei care schimbă jocul», cum inspirat i-au definit autoarele acestei cărți”.


„Un manual de antreprenoriat”

MIHAELA PERIANU, managing partner AIMS Romania & Dale Carnegie Training

„În Romania se vorbește în ultima vreme mult despre antreprenoriat. Se vorbește la modul general. Cartea aceasta ne aduce aproape de sufletul și mintea antreprenorilor români. Ne ajută să-i cunoaștem pe ei și poveștile lor… cu lumini și umbre, cu piedici și salturi reușite. Cartea poate fi considerată și un manual de antreprenoriat, pentru că pune în lumină ce înseamnă atitudinea, mentalitatea și perseverența în a reuși. Cele șapte povesti, sunt un «zoom in» care a lipsit din librării și care elucidează misterul antreprenorului român”.


„Cele mai sincere șapte povești ale antreprenoriatului autohton”

CLAUDIU VRÎNCEANU, redactor șef Wall-Street.ro

„Datorită profesiei și proiectelor în care sunt implicat, am oportunitatea să interacționez cu multe povești de business și să mă intersectez cu lecturi de afaceri de ultima oră. Consider, fără nicio urmă de îndoială, că «Cei care schimbă jocul» este cea mai profundă carte despre jucătorii din arena antreprenorială construită în ultimii 25 ani de capitalism. Cartea de față îi va inspira și îi va motiva pe tinerii cu initiațivă din România. Andreea Roșca si Mona Dîrțu le propun cititorilor cele mai sincere șapte povești ale antreprenoriatului autohton, modele adevărate pentru viitorii întreprinzători”.


5 thoughts on “Ce cred primii noștri cititori

 1. Popa Liviu

  Felicitari, cartea este atit utila cit si reusita.
  In mod cert, aveti talent.
  Noi, cititorii, avem nevoie si de urmarea cartii de fatza.
  Pe cind urmatoarea?
  Astept cu nerabdare raspunsul dvs.,

  Cu respect pentru munca si talentul dvs.,

  Popa Liviu
  Bruxelles

  Reply
 2. Lucian Livadaru

  Ceea ce nu este aceasta carte:
  Nu este un “Copy Paste”!
  Este o lucrare cu informatii 100% noi, nepreluate de la alti autori.
  Va feliciti si va multumesc pentru efortul de a o scrie.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonare la MONDAY MEMO