Testimoniale

“Effectuation Way mi-a dat spațiul și instrumentele să am o privire de ansamblu asupra proiectului pe care îl dezvolt, Fundația Comunitară București. Am plecat cu informații, energie si planuri. Și cu o confirmare personală: drumul pe care l-am parcurs – de la manager într-o multinațională sigură la antreprenor în domeniul non-profit – a fost corect, cu greșelile și învățăturile lui. Totul e să pleci de la ce ai, să vezi cât poți să pierzi și să fii flexibil la ce vine din exterior.

Le recomand pe Andreea Roșca si Mona Dîrțu. Sunt atente la situația particulară a fiecăruia, caută soluții și vin înarmate cu informații de calitate, direct de la antreprenori de succes. Iar dacă aveți și norocul meu, de a fi inconjuratț de participanți diverși, sclipitori fiecare în felul lui, învățați la fel de multe și din sală.”

Alina Kasprovschi, director Fundația Comunitară București


“În programul Effectuation Way, am câștigat încredere în ideile și potențialul meu. Principiile Effectuation reprezintă un proces atât de natural, încât îți vei da seama ce poți face cu resursele proprii, cu ce fel de oameni ți-ar plăcea să te parteneriezi, riscurile pe care ești dispus să ți le asumi pentru a reuși și, mai presus de orice, să nu te lași intimidat de surprizele care apar pe drum. Effectuation Way m-a învățat să devin mai organizată, mai focusată și mai determinată. Exemplele cu care lucrează Mona și Andreea te fac să înțelegi că nu ești singura persoană care are frământări, idei sau temeri atunci când pornește un business și că diferența dintre un antreprenor și un gânditor este acțiunea. Antreprenorii ”efectuează”, trec la fapte, iar gânditorii rămân doar cu ideea, pe care, într-o zi, se trezesc că au pus-o alții în practică.

Marinela Rață, antreprenor, fost jurnalist


“Effectuation m-a îmbogățit. M-a ajutat să înțeleg și să prioritizez o serie de instrumente pe care doar le intuiam. Cu alte cuvinte, am prins din zbor ideile care gravitau haotic în jurul meu. Pe lângă teoretizările din cadrul seminarului, am găsit extrem de utile sfaturile venite din partea celor două coordonatoare, Mona Dîrțu și Andreea Roșca. Am putut constata că seminarul este rezultatul mai multor ani de documentare și a înțelegerii caracteristicilor necesare antreprenorilor cu șanse de succes. Toate aceste cunoștințe au fost împachetate într-un format inovativ și oferite cu drag norocoșilor participanți.”

Laura Șefănuț, totb.ro


“Antreprenoriatul pentru mine a început acum un an și a fost o alegere relativ simplă atunci (mă ajută vârsta în a fi puțin inconșientă): mă arunc și văd ce pot face cu ce găsesc pe drum! Normal că după 6 luni am ajuns într-un punct în care nu mai ințelegeam nimic, deși tot ce era în jurul meu îmi spunea ca ideea mea de business este bună, realizabilă și putea fi o poveste foarte frumoasă. Nu știu cum se face, probabil pe principiul că oamenii se atrag ca un magnet, am avut posibilitatea să particip la Effectuation Way, și bine am făcut! A fost primul workshop unde nu am uitat totul după prima lună de la participare, care mi-a modificat real modul de a percepe tot ce am în jurul meu. Cred că orice antreprenor trece prin cel puțin un moment în care toate se înnoadă, în care nimic nu merge, în care nu mai găsește nicio soluție – după Effectuation Way, știu sigur că perspectiva e problema. Andreea și Mona au un mod unic și armonios de a creea o legătură foarte puternică și sănătoasă între tine și business-ul tău. Cu tărie susțin că cel mai important lucru cu care am rămas după workshop a fost un mod foarte simplu și sănătos de a privi lucrurile. În mod natural orice antreprenor se încâlcește din când în când, dar să ai cheia la tine e foarte fain!”

Alexandra Druță, fondator Molcush


“După ce am absolvit cursul mi-a fost foarte ușor să-mi dau seama cât sunt dispus să pierd pentru a dezvolta un nou business sau pentru a updata actualul business. Până atunci am neglijat calculul exact al posibilelor pierderi pe care le pot avea.”

Ciprian Motoi, fondator Bitcity Venture


“Effectuation m-a ajutat să mă concentrez mai mult pe oportunități mai mari. Și să văd mai bine oportunitățile din jur, în general.

Aș zice că mi-a plăcut partea de exerciții, tips and tricks de la voi două, interacțiunea cu ceilalți cursanți (aspect foarte important și fructuos). Mie mi-a fost util! :)”

Maria Orzu, fondator Ma-Na


“Pentru mine a fost importantă ȋntâlnirea cu cele 5 principii ale acestei metode de gândire antreprenorială, din câteva perspective: mi-a plăcut abordarea facilitatorilor, ideea de a merge pe urmele principiilor din pespectiva unor antreprenori români.

Dar, cel mai important, faptul că am ȋnvăţat că pot parcurge etape fără a-mi fi teamă că reiau ciclul principiilor, ȋn aceeași ordine sau aleatoriu, ȋn funcţie de situaţie.”

Simon Mitrea, fondator, Kleine Schule